Tips voor een statement piece in je interieur

Wil jij echt een persoonlijke draai geven aan jouw interieur? Dat kun je doen door middel van een statement piece. Een statement piece is een pronkstuk met een wow-factor, en wordt vaak herkend aan iets kleurrijks of opvallends. Het hoeft niet aanwezig te zijn, als het maar iets extra’s aan je interieur toevoegt. Als jij benieuwd bent hoe je dit zelf kunt doorvoeren, dan moet je dit artikel zeker even verder lezen. 

Kunstwerk

Als je het hebt over een statement piece, denken mensen al vaak aan een kunstwerk. Dit is in de meeste gevallen een groot, opvallend stuk dat meteen de aandacht trekt als je de ruimte binnenloopt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een groot schilderij of een bijzonder beeld. Of wat dacht je van een knallende poster in een passepartout? Het is hierbij wel belangrijk om een poster te kiezen dat echt past bij jou als persoon, en dat je er een persoonlijk gevoel bij hebt. 

Meubels 

Van alle kamers in het huis, is de woonkamer toch wel dé kamer om een statement piece aan toe te voegen. Naast dat jij er veel tijd in doorbrengt, is het ook de ruimte waar jij jouw gasten ontvangt. Er zijn veel verschillende soorten objecten die goed doen als statement piece, maar je kunt toch wel het meest met een gave bank. Een bank kun je namelijk door een bepaalde kleur, stof of vorm het pronkstuk van de ruimte maken. 

Muur 

Vindt jij een strakke, kale witte muur maar saai? Witte muren geven dan misschien wel veel rust, maar het zal nooit opvallen in jouw interieur. Door juist kleur te gebruiken kun je van de muur een echte statement piece maken. Naast kleur kun je ook het verschil maken met materiaal. Een bakstenen muur bijvoorbeeld, of een muur met houten bekleding. Je kunt de muur ook nog met verschillende lijsten behangen, en een persoonlijke collage maken!

Verlichting 

Je denkt er wellicht niet zo snel aan, maar ook de verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur. Door licht op de juiste manier te gebruiken, kun je een bepaalde sfeer creëren. Als jij door middel van verlichting een statement piece wilt doorvoeren in jouw interieur, kun je kiezen voor een lamp met een bijzonder ontwerp. Dit kan een klein lampje zijn, maar ook een grote statement lamp voor in de woonkamer of in de eethoek.