Over ons

Over ons

Leven met meerdere generaties: een kans voor de toekomst
Intergenerationeel wonen overbrugt de kloof tussen generaties en helpt tegen eenzaamheid en verveling. Het alternatieve woonconcept heeft veel potentieel, vooral met betrekking tot demografische veranderingen: volgens Statistics Austria zullen er in 2050 2,6 miljoen gepensioneerden zijn, vergeleken met 1,5 miljoen vandaag.

Wie weet: als het intergenerationeel leven blijft overheersen, zien we binnenkort misschien studenten en senioren samen over de stoep schaatsen. Van verveling is dan geen sprake.

Services Image
Gallery Image

Woongemeenschappen voor mensen met dementie


In een woongemeenschap voor mensen met dementie wonen meerdere mensen met dementie samen in een huis of appartement. Het doel van dergelijke woongemeenschappen is om een ​​leefruimte te creëren die voldoet aan de behoeften van mensen met matige tot ernstige dementie om te voorkomen dat ze in een huis blijven wonen. Professionele zorg en ondersteuning worden geboden in een familiale omgeving. Elke bewoner heeft zijn eigen kamer, waardoor de bewoners privacy hebben en er een plek van retraite ontstaat. De keuken, eetkamer en woonkamer evenals de badkamer en toilet worden gedeeld door alle bewoners.

 

De hanteerbare structuren bevorderen zelfbeschikking en zelfstandigheid. Gespecialiseerde medewerkers organiseren samenwonen met de bewoners. Actieve deelname van bewoners aan dagelijkse activiteiten zorgt voor een betere oriëntatie, meer veiligheid en kwaliteit van leven.

 

Gedeelde appartementen voor mensen met dementie worden bijvoorbeeld aangeboden door Caritas. Sommige verpleeghuizen hebben speciale validatiestations voor mensen met dementie.