3x creatief met wissellijsten 

Als je niet al te veel aan je interieur wilt veranderen, maar toch zin hebt in een gezellige opfrisbeurt, biedt creatief zijn met wissellijsten kansen. Als je zelf een persoonlijke touch geeft aan jouw wissellijst, kun je van elke muur een kunstwerk maken. Heb je al zin om te knutselen? Ga er dan goed voor zitten, want met deze tips kun jij meteen aan de slag!

Bloemen en blaadjes

Dat elk seizoen in Nederland wat moois te bieden heeft, maken we in dit geval graag gebruik van. In de herfst vallen de mooiste bladeren van de bomen en in de lente vind je de kleurrijkste bloemen. En het leuke is dat deze bladeren en bloemen perfect zijn om in te lijsten. De makkelijkste manier voor het drogen van bladeren en bloemen is door ze tussen een dik boek in te leggen. Leg hetgeen wat jij wilt inlijsten tussen de bladzijden en klap het boek dicht. Vervolgens zet je iets zwaars op het boek en laat je dit ongeveer een week zo liggen. Als alles eenmaal goed droog is kun je ze inlijsten. Hoe je dit doet is aan jou. Maak je een collage van verschillende bladeren en bloemen in een wissellijst 70×100 of kies je voor meerdere kleine lijstjes? 

Persoonlijke spreuken

Je vindt ze veel terug in tijdschriften of op Pinterest, leuke en grappige spreuken. En hoe leuk is het om deze vast te leggen in een mooie wissellijst? Verzamel hiervoor een aantal spreuken die je zelf leuk vindt, of van familie en vrienden en maak er een gave poster van. Zorg er bij het printer voor dat de tekst goed duidelijk wordt gecentreerd en dat de kleur van de tekst goed past bij jouw interieur. Je kunt er ook voor kiezen om de hoofdletters en normale letters met elkaar af te wisselen. Kies vervolgens voor A3 of A4 formaat en plaats ze in de lijst. Je kunt ook zelf teksten maken door grote en dikgedrukte letters uit kranten en tijdschriften te knippen. De letters plak je vervolgens in volgorde van de spreuk, laat je een tijdje drogen en kan vervolgens worden ingelijst. 

Kunstwerk van de kids

Je bent natuurlijk blij met alle tekeningen die je van je kids krijgt, maar niet alles is even mooi om aan de muur te hangen. Kids gebruiken vaak veel opvallende en felle kleuren, maar dat past waarschijnlijk niet echt bij je interieur. Wel kun je de kinderen vragen om zwarte lijntekeningen te maken. Door ze bloemen of dieren te laten tekenen met zwarte stift weet je zeker dat de tekening mooi uitkomt in een zwarte wissellijst. Een ander leuk en creatief idee voor de kinderen is om ieder jaar een afdruk te maken van hun handen of voeten, en deze in de wissellijst te doen.  Zo kun je ieder jaar zien hoe ze zijn gegroeid en heb je meteen een creatieve lijst aan de muur!