Elektrische sfeerhaarden voor de gezelligste sfeer in huis

Heel veel mensen vinden een open haard er heel gezellig en knus uitzien. Dat is ook heel logisch. Je ziet namelijk de vlammetjes dansen en je hoort het hout knarsen. Dit zorgt altijd voor wat extra sfeer in huis. Jammer genoeg zijn openhaarden niet altijd even makkelijk. Ten eerste hebben ze hout nodig, wat je ook nog ergens op moet bergen en ten tweede kost het best wel een tijdje om de haard schoon te maken. Deze problemen heb je bij elektrische sfeerhaarden niet. Deze elektrische haarden hebben geen hout nodig en zijn gemakkelijk aan en uit te zetten. Wil je meer weten over elektrische sfeerhaarden? In dit artikel vertellen we je er meer over. Lees dus snel verder! 

Hoe werken elektrische sfeerhaarden?

Als je al langer naar elektrische sfeerhaarden hebt gekeken en een beetje onderzoek hebt gedaan, weet je misschien allang hoe deze haarden werken. Als je dit nog niet weet, zullen we dit eerst even uitleggen. We zullen beginnen zij de vlammen. Dit zijn 3D lampjes, die levensecht vuur projecteren. In de laatste jaren is deze technologie steeds meer verbeterd, dus waar je een paar jaar geleden nog goed kon zien dat het geen echte vlammen waren, is dat nu een stuk moeilijker. Doordat de vlammen van licht zijn, ontstaat er dus geen rook en heb je ook geen rookkanaal nodig. Sommige elektrische haarden geven een beetje warmte af. Deze warmte wordt dan opgewekt door een verwarmingselement in de haard. Het is niet zo sterk als een verwarming, maar er komt zeker wel een aangename warmte van de elektrische sfeerhaarden af. 

De voordelen op een rijtje

Elektrische sfeerhaarden hebben heel veel voordelen ten opzichte van gashaarden of traditionele open haarden. Als eerste is een elektrische haard heel erg veilig. Kleine kinderen gaan vaak op onderzoek uit en dat kan gevaarlijk zijn bij een hete houtkachel. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken bij de elektrische haarden. Verder is het ook nog heel milieuvriendelijk. open haarden stoten door de verbranding altijd schadelijke stoffen uit. Doordat de elektrische haarden met licht werken, is dit niet het geval. Bovendien is een elektrisch haard erg makkelijk te bedienen. Je hoeft niet meer in de weer met houtblokken, want je kan de haard met één druk op een knop aanzetten. Daarnaast heeft een elektrische sfeerhaard niet zo veel onderhoud nodig. Dit komt doordat er geen roetaanslag op de eventuele ruiten komt.

Het installeren van elektrische sfeerhaarden

Als je een beetje handig bent, zijn de elektrische sfeerhaarden gemakkelijk zelf te installeren. Controleer voordat je begint eerst altijd de haard. Het zou erg zonde zijn als er een onderdeel beschadigd of defect is. Vervolgens kan de installatie beginnen. Als je de sfeerhaard in je muur wil om ruimte te besparen, is het verstandig om eerst een specialist in te schakelen. Zij kunnen kijken of de muur geschikt is voor de haard. Vervolgens kan je met minstens twee personen de haard rustig in de muur plaatsen.