white bed comforter

Drie tips voor een knusse slaapkamer

De herfst is in volle gang. De dagen zijn grijs en regenachtig en het wordt steeds eerder donker. Op dit soort dagen kan het heerlijk zijn om de boel de boel te laten en lekker op tijd in bed te kruipen met een goed boek of een spannende film. Ben jij niet helemaal tevreden met de mate van knusheid van jouw huisje? Met een mooi vloerkleed slaapkamer en een leuk lampje kan jouw slaapkamer een echte boost krijgen. In dit artikel delen we drie tips voor een knusse slaapkamer!

Een fijn vloerkleed

Een vloerkleed kan je slaapkamer echt dat beetje extra geven. De ruimte wordt er direct een stuk minder leeg en koud van. Bovendien heeft een lekker dik vloerkleed een isolerende werking. Nooit meer geluid van de onderburen of koude voeten in de ochtend dus! Kies voor ronde vloerkleden (of een andere vorm), kleur en een materiaal dat past bij de stijl van je slaapkamer. Een wollen kleed met hoge pool ziet en voelt bijvoorbeeld heerlijk knus.

Gordijnen

Gordijnen houden niet alleen het licht buiten, ze hebben ook een sterke decoratieve functie en kunnen op koude dagen ook de kou een beetje buiten houden. Kies een stel zware, dikke gordijnen van een mooie stof in een kleur die past bij de inrichting van jouw slaapkamer. Zware gordijnen, zoals dubbele plisségordijnen, ogen het meest knus en houden licht en kou het beste buiten. Als je weinig last hebt van licht en kou kun je vanuit stijl-overweging ook kiezen voor wat lichtere gordijnen. Lichte gordijnen, zoals vitrages, lenen zich het best voor ruimtes die wat minimalistischer ingericht zijn.

Spelen met licht

Licht is een ontzettende sfeermaker en spelen met verschillende verlichtingsmogelijkheden kan van jouw slaapkamer echt een knus holletje maken. Zorg dat je naast een plafondlamp voor het ‘praktische licht’ ook investeert in ‘gezellig licht.’ Dit kan een mooie schemerlamp zijn in de hoek van de kamer, een leeslampje op het nachtkastje of wat spots aan de muur. Lampen met dimfunctie zijn ideaal voor in de slaapkamer. Bij sommige lampen kun je dit tegenwoordig ook regelen via een app. Combineer verschillende manieren van verlichting voor een gezellige en unieke sfeer. Hoe ga jij je slaapkamer knus maken?